Att googla Internet.

Jag surfar inte längre på Internet. (Ja, det heter Internet, Internet är ett internet… ) Jag googlar Internet. Det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är att öppna ”Google customized startpage”, kollar dagens Dilbert och ser även om jag har fått nått mail på gmail som kräver omedelbart svar. Därefter gör jag en översikt av dom nyheter och bloggar jag följer i Google reader. Om inget där direkt fångar mitt intresse går jag vidare.

Jag öppnar Helgon och kollar om någon pratat med mig där eller om min kära Sambo skrivit dagbok. (Jag heter berinder även där och Hon heter Santolina om ni vill skriva nått till mig.) Helgon är den enda sidan jag öppnar för att följa. Den enda som inte har med google att göra på något vis.

Därefter börjar jag att hantera mailen, jag använder gmail både för att kolla min personliga mail och min mail på företaget där jag gör exjobbet. Gmail har ett suveränt interface och deras sökfunktioner är bland det bästa jag varit med om i en mailapplikation.

När detta är klart är det då dags att följa vad som hänt i världen och bloggosfären (som jag har trott att jag aldrig skulle använda det ordet… där sprack det.) Detta gör jag genom att klicka där det står ”Next” på min bokmärkesrad. Det gör att jag får nästa post från Google reader. Google reader är en webbapplikation för att läsa rss-feeds, med rss-feeds kan ni följa t.ex. den här bloggen. I Firefox ser ni en liten ikon till höger om adressen i det fältet på alla sidor som har en rss-feed. Google reader sparar mig väldigt mycket tid varje dag, förut slog jag upp en nyhetssida, blev överröst av reklam och såg att inget nytt hade hänt flera gånger per dag. Nu prenumererar jag på Google news som förser mig med bra (och dåliga) nyheter varje dag. Jag slösurfar inte längre, jag blir snabbt klar med det jag vill läsa och kan koncentrera mig på nöjen eller vettiga saker.

Sen kanske jag vill veta vad jag ska göra idag, detta använder jag Google Calender till så jag har samma kalender både hemma och på jobbet. Jag använder även Google Calender för att skriva ner vad jag jobbar med nu under mitt exjobb.

Blogger som jag ju skriver denna blog på är ju också ägt av Google. Nuff said.

Om jag ska skriva något dokument, som inte är rapport eller dylikt när Latex är ett bättre alternativ, så använder jag helst Google Docs. Kan göra allt där och får det dessutom versionshanterat. Att kunna se när och vilka ändringar man gör i ett dokument kan vara väldigt viktigt ibland.

Om jag ska försöka bringa ordning bland alla bilder jag har på datorn hemma använder jag Picasa. Picasa är ett utmärkt program för att hantera bilder, och det fungerar lika i Windows och Linux. Bra för oss som lever i två operativ precis som alla webbapplikationer.

Jag är alltid uppkopplad på Msn och icq hemifrån. Därför är det bra med Google Talk, en jabber-klient (som dock är låst till google..) som man kan vara inloggad på från flera ställen precis som Skype. Det är dessa två jag använder på jobbet. Msn och ICQ har jag bara för att prata med mina vänner, och det kan jag göra utanför arbetstid.

Google Notebook är en utmärkt applikation för alla dessa smånoteringar man vill göra ibland. Det har dessutom en firefox-plugin så att man kan starta det med ett musklick.

Google Scholar är en sökmotor specialiserad till vetenskapliga artiklar, med direkt export till bibtex. Google Scholar förenklar för oss studenter och även för alla andra i behov av vetenskapliga rapporter. Till skillnad från andra liknande databaser är den dessutom gratis!

Google Earth vore dåligt att inte nämna, vill man se hur någon plats ser ut är det givet att man använder Google earth, det finns väldigt många platser som är riktigt detaljerade där.

Det intressantaste med allt detta är att Google är inblandad i allt utom just Helgon. Google skulle kunna, och möjlig gör, kartlägga hela mitt liv relativt bra. Det är möjligt att dom vet mer om mig än jag själv gör.

Googles utmärkta applikationer har gjort mitt dagliga liv lite effektivare och roligare och jag har mer tid att umgås med min sambo.

Googleapplikationer jag använder:

 • Google customized start page
 • Google Reader
 • Google Mail
 • Google Docs
 • Google Calender
 • Blogger
 • Picasa
 • Google Talk
 • Google Notebook
 • Google Scholar
 • Google Earth

Är det konstigt att man som programmerare drömmer om att få jobb på Google någon gång i framtiden?

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: