Religion och hat

En kvinna blev idag attackerad i Stockholm. Hon blev attackerad med yxa inomhus. Attacken skedde i RFSL-lokalerna av en man som bevisligen hade med sig en yxa in. Nu ska vi inte dra några förhastade slutsatser om detta, det behöver inte ha med hennes sexuella läggning att göra att hon blev attackerad, men det är inte omöjligt och inte ens otroligt. HBT-personer lever fortfarande under ständiga hot i Sverige och världen idag.

Läsa mer om attacken kan du göra på SvD.

Häromdagen kunde vi läsa om hur homosexuella demonstrerade i Moskva för att få hålla en Pride-parad. Sådana parader har av Moskvas borgmästare kallats för ”djävulska påfund”. Dom demonstrerade blev först misshandlade av högerextrema och religösa aktivister inför polisens ögon. Därefter blev demonstranterna, inte dom som misshandlade dom, gripna av polis.

Läs mer om denna attack på DN.

Vart kommer då allt detta hat som ligger till grund för sådana våldyttringar ifrån? Om vi lyssnar till Åke Green så har vi en första ledtråd:

”Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt.”

”Om homosexualitet är något man föds till och inte något man själv väljer, då har jag väldigt stora problem med hur jag ska förhålla mig till Guds ord. Det skulle vara väldigt grymt om Gud skapade människor med homosexuell läggning och sedan talade om i sitt ord att det är en synd att utöva homosexualitet.”

Visst kan Åke Green sägas vara väldigt extrem för att vara kristen, men hans syn på homosexuella är välspridd i många frikyrkoförsamlingar och även i den ortodoxa och den katolska kyrkan. Sodoms synder är ju uppenbarligen något som gud har slagit ner på med eld och svavel.

Just det att man själv väljer homosexualitet är den vidskepelse jag stör mig på, många HBT-personer går under sin uppväxt och är rädda och förvirrade för att dom inte har känslor för rätt personer enligt samhällets normer. När dom slutligen kommer ut ur garderoben och erkänner för sig själva och dom runt omkring sig vad dom tycker möter dom både människor som tycker att dom skall skärpa sig och människor som vill be för dom för att bota det.

Religion, och i vårat samhälle då främst kristendom i olika former, föder det hat som drabbar HBT-människor. Ett hat som är grundat i rädsla för det okända och förstärkt med hjälp av människor som predikar vad dom påstår är ett kärleksbudskap.

Vi alla, men kanske mest ni som är religösa, måste ta kampen för att HBT-människor skall bli accepterade.

Jesus predikade kärlek, varför predikar Åke och hans gelikar hat? Ni som är kristna och tror på kärleksbudskapet, det är ni som drabbas av hat-spridarna, det är eran religion som blir skymfad. Det är upp till er att försvara den!

Annonser
Explore posts in the same categories: homohets

2 kommentarer på “Religion och hat”

  1. Anonymous Says:

    Jag är relativt säker på att det inte är från kristendomen hotet kommer ifrån utan från islamister. Min magkänsla säger mig detta och då har Sverige gått in i ett nytt kapitel av osäkerhet och rädsla för hot från religiösa fundamentalister från andra länder.

  2. berinder Says:

    I Ryssland stod det ortodoxa präster bredvid demonstranterna. Senast i helgen hörde jag en kristen kvinna säga att ”Han inbillar sig bara.” som respons på att en man var homosexuell.

    Andemeningen med berättelsen om Sodom sitter djupt rotad i Svensk folksjäl, jag tror nog att en påspädning av hatet kommer därifrån.

    Däremot har visserligen dom andra religionerna med samma gud samma grundproblem. Men jag tror bestämt att kristendomen har det största inflytandet i Sverige idag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: