Mobilladdare och kineser

I Kina bor det inte bara väldigt många människor, det säljs också otroligt mycket mobiltelefoner. Som vi alla är väl medvetna om så har en mobil en begränsad livslängd och när dom sedan slängs, så slängs även en laddare.

När du åker hemifrån för att vara borta över helgen och precis har anlänt hos vännerna så hör du din mobil pipa att batteriet är slut, men det du hör är ”du glömde mobilladdaren hemma”. Men eftersom dina vänner har nokia och du har en walkman, så kan du inte ladda din mobil.

Kineserna har löst detta, genom statliga direktiv har dom fattat beslutet att alla mobiler skall ha samma laddningskontakt och kineserna har dessutom valt en kontakt jag tidigare har hyllat: mini-usb. Detta innebär att det redan finns kablar för att ladda från datorer hos många, då du har en kabel för att ladda bilderna från digitalkameran, ofta med mini-usb. Min qtec har redan en mini-usb kontakt, och jag har många gånger blivit räddad av att folk har kablar för den redan.

Dessutom är det en standard som gör det lätt för företagen att kombinera sync och laddning i ett uttag, en sak mindre som kan glappa och komma in damm i!

Kina har verkligen fattat ett bra beslut och visat att statlig styrning inte bara kan vara bra, utan även nödvändig!

Läs mer på Mobil.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: