Kristendom i Skolan

I Sverige har vi inte längre Kristendom på schemat, vi har istället Religionskunskap som ska ge allmän kunskap om religioner dock med största fokus på kristendom. Inte konstigt eftersom det är den största religionen i Sverige. Visserligen kan man fråga sig om det inte är skolans uppgift att ge kunskap om det som folk kanske inte får kunskap om hemifrån, men nog om det, Sveriges modell är bra enligt mig. Nog bra iaf. ;)

I Norge däremot har man fortfarande Kristendom på schemat, tydligen har man svårt att skilja på kyrka och stat i samtliga länder med oljetillgångar. Visst, lite fördom, men visst finns det en intressant koppling?

Om problemet kan du läsa mer på SvD.

Däremot har ett första steg i rätt väg kommit, Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter har fastslagit att ämnet ”kristendom med religions- och livsåskådning” bryter mot de mänskliga rättigheterna. Observera att domstolen inte har något med EU att göra, vilket förklarar varför det kan komma något vettigt från den.

Läs mer om detta på Oskarshamns-Tidningen.

Jag hyser väl inga större förhoppningar om att Norskarna skall ta tag i problemet dock, men det är skönt med segrar för humanisterna! ;)

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: