Abortmotståndet

Aborter är inte bra. I grunden är detta ett faktum som inte är värdeladdat på något sätt. Det som däremot är en värderingsfråga är när abort är rätt och framförallt hur man ska minska mängden aborter.

Ann-Lis Söderberg har skrivit om just detta i en debattartikel i SvD. Hennes debattinlägg säger en del vettigt, men sen spårar hon iväg. Hennes agenda, tydligt kristen, blir väldigt uppenbar i vissa inlägg.

Uppenbarligen krävs, utöver vad som redan sker, ytterligare abortförebyggande åtgärder samt att utveckla stöd och hjälp i samhället för att en ung kvinna ska välja att föda sitt barn.

Här har Ann-Lis missat en viktig detalj i mina ögon, det viktiga är inte att kvinnor som begår abort idag ska välja att föda. Det viktiga måste vara ett preventivt arbete vad gäller graviditeter. Målet skall inte vara att färre graviditeter skall avslutas utan att färre skall inledas! Gratis kondomer åt folket!!

Ingen ska behöva göra abort på grund ekonomiska orsaker.

Här har hon faktiskt en bra poäng, håller med henne om detta. Stoppa borgarnas utsugning av välfärdssystemt, bytt ut välfärden istället!

Även religionskunskap bör få en mer central plats i grundskolans undervisning för att återgå till en mer holistisk syn på människan. Vårt samhälle bygger på kristna värderingar och de bör vara grundläggande i ämnet.

Varför skriver hon inte det hon menar, att hon vill återinför kristendom som skolämne? Men visst, en strikt kristen livsstil med avhållsamhet leder till färre inledda och inte färre avslutade graviditeter helt i min linje. Men kristen indoktrinering är ändå fel väg att gå. Fria preventivmedel och en sund, öppen sexualundervisning som inbjuder till diskussioner om inställningar till sex är jag helt för.

Ungdomar som själva valt att vänta med sex till äktenskapet kan bjudas in till skolorna och berätta om sina val samt svara på elevers frågor.

Här vill jag bara påpeka att sex inte är något som bara hör hemma i äktenskap, dock vill jag koppla till mitt förra inlägg och nämna det att homosexuella relationer och äktenskap leder inte till oönskade graviditeter. Vad säger du om det Ann-Lis? Skulle vara roligt att veta.

Viktigt att personal som arbetar vid ungdomsmottagningen förmedlar information på ett objektivt sätt och inte utövar påtryckningar om abort på den unga gravida kvinnan.

Underligt att inte Ann-Lis nämner att objektivt självklart också innebär att hon inte ska uppmana den unga, lättpåverkade tjejen att behålla barnet utan objektivt ge flickan information om risker med abort och vad det innebär att vara ansvarig för en annan människa i 18år!

Barnmorskans förhållningssätt ska vara objektivt och utgå ifrån att graviditet är något positivt och barnmorskor bör stödja kvinnan i hennes eventuella ­beslut att fullfölja graviditeten.

Här säger Ann-Lis emot sig själv; om man är objektiv utgår man från kvinnan man skall ge stöd och inte från att graviditeten är något positivt. Barnmorskor bör givetvis stödja kvinnan i hennes beslut, oavsett vilket beslutet är!!!

Unga gravida kvinnor måste få stöd och hopp av samhället och uppmuntras till att föda sina barn. I vårt land har vi råd att låta våra barn födas.

Unga kvinnor skall inte förtryckas mer utan uppmuntras till att fatta självständiga beslut och få stöd att fullfölja detta beslut, oavsett vilket beslut kvinnan väljer att fatta.

Unga kvinnor är människor med en egen vilja och dom jag mött i situationen att dom blivit gravida och valt att göra abort har alltid kunnat motivera detta på ett sunt sätt. Då är det inte sjukvårdens uppgift att gå kyrkans ärenden i sina försök att skuldbelägga kvinnan för att hon väljer att ta bort fostret.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: