Djävla företag

Man skulle kunna tro att det här inlägget skulle handla om socialism och så vidare, men istället kommer det handla om två företag. Två av Sveriges absolut största företag dessutom. Vidare skulle man kunna tro att jag skulle rikta kritik mot företagen för hur dom behandlar sina anställda, men det är inte heller fallet. Nej, jag tänker rikta kritik mot hur dom behandlar sina kunder. Mig.

IKEA
Ikea har över hundratusen anställda enligt Wikipedia. Ikea säljer varor för Tusentals Miljarder varje år. Ikea har en webshop. Där kan man inte betala med VISA-kort.

Nej, du läste rätt. IKEA, som en av väldigt få webshoppar, kan inte ta emot förskottsbetalningar annat än med något dom kallar ”IKEA handla hemma kreditkort”.

IKEA är ett stenåldersföretag.

Istället ska man betala med en postväxel. Var på banken idag, Swedbank, för att hämta ut en postväxel. Dom tar ut en avgift på 50kr om man tar ut en postväxel på under 10 000kr. Jag förstår banken, dom kan inte göra en massa manuellt extraarbete för att Ikea inte har fattat att det finns kredit och kontokort ännu utan kräver att man betalar chauffören i hand. Inte heller kan DHL klandras för att dom vägrar ta emot mer än 5000kr kontant, deras chaufförer mår inte bra av att bli rånade. Men samtliga IKEAs kunder som handlar någonting för mellan 5000kr och 10000kr drabbas av detta. Bara för att IKEA är teknologiskt handikappade. Hur bra stämmer det med IKEAS devis ”Enkelheten är en dygd” att jag måste gå till banken en extra gång?

Posten
Vad f*n posten håller på med förstår jag inte. I Tisdags beställde vi datordelar till min sambos företag, vi tog företagspaket eftersom det var till hennes företag. På onsdagen postades sakerna från Götebort, dock försent så vi räknar som att det skickades på Torsdagen.

Vi tog företagspaken 16:00, det betyder att vi ska ha det före 16:00 dagen efter. Står visserligen att vissa orter är undantagna, men inte vilka någonstans… Iaf, vi väntade oss paketet i fredags. Det kom till Skellefteå på morgonen visar posten faktiskt relativt bra tjänst som gör att man kan spåra kollin. Det stod även ”Företagspaket adresserat till privatperson. Utkörning ingår ej. Paketet omsorteras till mottagarens Postombud. En Avi, som tas med vid avhämtning, skickas ut via brev.” Oj tänkte jag, vi skrev visst Emmas namn istället för företagsnamn men vad kan det göra för skillnad?

Fundera över det ett tag, vad kan det göra för skillnad?

Ingen avi dök upp, men beväpnade med kollinr och legitimation gick vi in till vårt postombud, där det stog att det var omsorterat till, men vårt kolli fanns inte där. Då säger tjejen i kassan: ”Vet ni vad som hänt. Paketet har haft en privataddress så det har skickats tillbaka till Ånge/Sundsvall för omsortering till privatpost!”

Betänk detta.

Emmas företag ÄR registrerat på den här adressen, det gör det här till en företagsadress också!

Posten skickar alltså ett paket, som är adresserat till Skellefteå, till Ånge för att skickas tillbaka till Skellefteå. Det är 5.5kg som färdas 100mil mer än dom behöver. Det är en ökning med 66% av den miljöpåverkan det paketet har.

Posten har inte bara sjuk felaktig byråkrati, dom är även miljöbovar!

För att ytterligare spä på att jag e förbannad är att det inte står något mer i kollispårningen sen i fredags, ingen avi har kommit och det har gått 2 vardagar efter att paketet skickats. Tre dagar om vi räknar med onsdagen då det de facto mottogs av posten.

Posten suger, dock är det svårt att inte bli beroende av ett företag som har 90% av posttjänsterna i Sverige för att skicka med bud blir kostsamt i längden, även om man iaf kan vara säkrare på att man har varorna i tid.

Ikea och posten är två företag jag inte är särskilt imponerade av!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment på “Djävla företag”


  1. Haha, postterminalen i Ånge är ett fantastiskt undantag från alla konstens regler. http://www.facebook.com/group.php?gid=292684016442


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: