Sjuksköterskorna gav upp

Dom sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och vilka mer jag missat har gett upp strejken. Är detta en sanning eller är det egentligen så att deras fack gav upp, precis som så många fackförbund har gjort dom senaste åren.

Strejken dom gav sig in i var en omöjlig strejk, när SKLs uppdragsgivare landsting och kommuner nu kan sätta sig ner och räkna hur många kronor dom har tjänat på strejken så är det ganska troligt en summa som är större än skillnaden mellan vad SKL ville ge i första budet och vad vårdförbundet nu fick.

Detta är problematiken med statliga arbetsgivare, facket saknar styrka mot dom. Det är bara tredje part som blir lidande. När gruvarbetarna strejkar, då rinner pengarna bort från borgarna men när sjuksköterskorna strejkar då räknar arbetsgivarna in vinster på budgeten som kan användas till nån flådig representation…

Det enda sättet denna kamp skulle ha kämpats på, det sätt som det nu är dags att ta kampen, det är den väg som löneupproret sade från början. Sjuksköterskorna måste lämna både fack och jobb, för dom sviker dom! Sök er till Norge där ni kan få anständiga löner, vi kommer efter, för utan vård vågar vi inte bo här!

Kampen slutar inte för att facket ger upp, kampen börjar för att facket ger upp!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment på “Sjuksköterskorna gav upp”

  1. Märtagreta Says:

    Jag är rädd att det aldrig kommer infinna sig rättvisa i det här fallet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: