Guds vänner i Amerika

Har just sett dokumentären Guds vänner i Amerika gjord av Ms. Pelosi. Det är en stark dokumentär som ger en många skratt, ett skratt som många gånger även fastnar i halsen när man hör evangeliska ledare uttala sig om sin makt att påverka politiker.

Kristna är en makt att räkna med i USA och på grund av dom värderingar som förknippas med Kristendomen i det evangeliska USA är det skrämmande!

En sak som jag aldrig kommer glömma är drive-in kyrkan. Du kör fram till ett fönster, du får en bön och blir ivägskickad… Nånting med det känns väldigt… USA!

Varför förknippar amerikaner religion med patriotism? Jag har inte svaret på frågan, men jag tror mig se orsak eller verkar i det krig som USA för mot islam på bred front!

Imagine no religion, it isn’t hard to do!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer på “Guds vänner i Amerika”

 1. Pastor Astor Says:

  Jag tror att det är samma problem som vi hade i Europa under lång tid och som vi fortfarande har, fast rörande andra frågor.
  I en kultur där ”alla” är kristna och alla är nationalister, är det lätt att göra nationalism till en del av tron, i brist på motbilder lyckas man inte hålla isär olika delar av det som är ”allmänt vedertagen sanning” eller ”sunt förnuft”. Man b lir blind för sin egen kultur, eftersom den inte är något man ser PÅ utan något manser IGENOM – som ett par glasögon.

  I Sverige skulle jag säga att t.ex. en marxistisk offer och kampideologi är en sådan aspekt som är en given del av (stora delar av)kulturen. Samma sak med upplysningstänkandet att allt på jorden går att förklara (och skall förklaras)i inomjordsliga termer. Jag skulle kunna tänka mig att även konsensuskultur framför hierarkiskt ledarskap också är en sådan kulturgrej.

 2. berinder Says:

  Hmm, få se nu, tycker du tar upp flera saker i din kommentar. Till att börja med så ger du ett bra svar på frågan, om unionen av två subkulturer är en stor del av av båda subkulturerna är det lätt att dom flyter samman till en. Subkulturerna i detta fall Jesuskult och Nationalism. En bra och faktiskt ganska enkel slutledning, hade gärna sett den själv direkt…

  Det du däremot diskuterar i slutstycket är väl snarare det faktum att om en subkultur blir en nog stor del av samhället så blir subkulturen en del av samhället och således en allmänt vedertagen sanning.

  Måste dock fråga vad du menar med marxistisk offerideologi?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: