Iranfrågan

Nu trappar Israel upp hetsen mot Iran ytterligare ett steg med uttalanden som ”stoppas med alla till buds stående medel” och ”oundvikligt att attackera Iran med syfte att stoppa deras kärnvapenplaner”.

Kärnvapen, häri ligger alltså problemet, kärnvapenmakterna Israel och USA vill inte att Iran skall få bli en kärnvapenmakt. Ok, kärnvapen är inte bra. Men den stora frågan är utvecklar verkligen Iran kärnvapen? Kom ihåg tugget som gällde Irak innan invasionen, man beskyllde Irak för saker som var rena lögner för att ha en ursäkt att gå in och skydda oljekällor, försök av Iraks regim att hävda självständighet togs som ytterligare bevis att dom var skyldiga.

Att Irans kärnkraftsprogram är en fasad för kärnvapenstillverkning är långtifrån säkert, det enda som är säkert är att sådana påståenden går helt i linje med President Bush vanliga retorik när han vill invadera suveräna stater.

Sen kommer ju även frågan upp om det bara är ett inrikespolitiskt spel som pågår. Läs mer om detta på bl.a. Fokus nedan.

Läs mer om detta: DN, Jinge, al hamatzav, Fokus.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

6 kommentarer på “Iranfrågan”

 1. Johnny Says:

  ”Att Irans kärnkraftsprogram är en fasad för kärnvapenstillverkning är långtifrån säkert”.

  Det vore väl ganska enkelt och smart av irans regim att tillåta inspektioner av sina anläggningar så att inga missförstånd uppstår då väl?

  Attackerade blir dom nämligen. Om dom inte vill det behöver dom bara köra med öppna kort och ärlighet, inte svårare än så.

  Israel och USA kommer än en gång att rädda den västerländska civilisationen.

 2. Daniel Andersson Says:

  Johnny, ungefär som Israel tillåter?

  Eller vänta lite här nu, Israel tillåter inte en granskning av deras atomvapen(!)

 3. Johnny Says:

  Daniel – Israel har inte skrivit under ”the Nuclear Non Proliferation Treaty”. Det har däremot iran gjort.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Non-Proliferation_Treaty

  Dessutom – vilket är det viktiga – Israel hotar inte att utrota iran. Iran hotar om och om igen med att utrota Israel.

 4. Anonymous Says:

  Någon som minns att Irak ju (sent omsider, förvisso, men ändå) faktiskt tillät inspektioner? Och att IAEAs inspektörer inte hittade något som tydde på att USAs anklagelser om att Irak skulle ha eller försöka skaffa sig massförstörelsevapen före just USAs invasion av Irak?

  Det var ju när det började bli känt att så var fallet som USA gick till angrepp. Kalla mig konspiratorisk men jag kan inte låta bli att se någon form av samband där…

 5. Mats Says:

  Jag hoppas att Israel så snabbt som möjligt kan inleda en försvarsaktion mot Irans kärnvpenprogram. Och satidigt befria de ockuperade azererna.

 6. berinder Says:

  @Johnny: Iran kan ju vara rädda att inspektioner skall användas som dom sista inspektionerna mot Irak användes, som sista-minuten recognisering inför en förestående attack.

  Kärnvapnens vara eller icke-vara har inget med USAs och Israels angreppsvilja att göra, det är bara ursäkter.

  @Mats: Jo, vi vet ju hur bra track-record jänkarna har på att ”befria” folk. Det brukar sluta med en massa befriade kroppar med gråtande mödrar, pappor och barn över som gråtar över befrielsen! Vart hittar jag förresten mer information om dom ockuperade azererna som har din vinkel, wikipedia gav så lite information om detta tyckte jag…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: