Borgerliga vallöften

Ja, det visar sig att borgarna uppfyller sina vallöften i god takt. Inget överraskande med den rapporten egentligen, men en bra reflektion i slutet av expressens artikel: Folk röstade inte för en borgerlig regering, dom röstade mot en socialdemokratisk!

Man var less på Görans betongarsle, man ville ha någonting annat och i den svenska de facto tvåpartistaten innebar det att man gav borgarna makten.

Men dom sviktande opinionssiffrorna visar att det folket ville ha inte var vad borgarna lovade!

Svenska folket vill generellt ha trygghet i form av sjukvård, skola, omsorg… Vilket inte en borgerlig regering vill ge! Svenska folket vill inte ha privatiseringar. För varje vallöfte som borgarna har infriat har det kommit en storm av protester och man har sjunkit i opinionen.

Tänk om vi kunde få ett riktigt socialistisk alternativ nästa gång och inte riksdagens låtsas-vänster-partier.

Tänk ett riktigt arbetar-parti vid makten!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

4 kommentarer på “Borgerliga vallöften”

 1. Maria Says:

  Sin vana trogen sitter väl den borgliga regeringen fyra år och har sen ett uppehåll på en himla massa år tills folk har glömt..
  Jag gjorde tvärtom, jag röstade på sossarna, trots att jag egentligen inte ville för att SLIPPA Alliansen. Egentligen finns det inget riktigt bra parti, anser. Så min röstning blir alltid MOT något inte för..

 2. berinder Says:

  Jag röstar ju inte heller på något jag egentligen tror på, utan på det jag anser vara minst dumt av dom som har chansen.

  Att lägga min röst på ett parti som jag anser inte ha rnågon chans att ta sig in skulle jag aldrig göra…

  Lite roligt var det dock att i kommunvalet senast se sitt eget namn på en valsedel… Menar, jag litar ju nästan på mig själv iaf.

 3. Hawqn Says:

  Hmm… hur var det nu… var FRA igång ännu?

  Funderar skarpt på att spränga Rosenbad i luften eller bli landsflykting i Norge!

  Kan man inte anmäla alla som röstade för FRA-lagen, för landsförräderi… åtminstone för förräderi mot landets alla medborgare som inte röstade för alliansen!!

 4. berinder Says:

  En modig fra-anställd har ju läckt att dom redan spionerar på kabel, ett brott mot sekretessen så JK ska undersöka det (vilket i sig är ett brott mot meddelarfriheten då han sa det till en journalist).

  Rent formellt så börjar den grundlagsvidriga lagen att gälla 1 Januari 2009 (då måste alla operatörer installera FRAs avlyssningsutrustning) och FRA ska ha tillgång till informationen 1 Oktober 2009.

  Lagen borde ogiltigförklarars då den strider mot grundlagen, hade vi haft en författningsdomstol hade så också skett. Nu är det dock riksdagsutskott som granskar sånt, lagrådet, vilket har proportionell fördelning till riksdagen. Dvs stiftaren kontrollerar sig själv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: