Nyår närmar sig – tänk på att skydda dig!

Snart är nyåret här och det som i vanliga fall firas med pompa och ståt blir i år med sorgebandet på armen. FRA-lagen träder i kraft på tolvslaget och där försvinner integriteten, rättssäkerheten väntar Alliansen ett tag med att kasta i soporna.

I valet 2006 så blev jag ledsen över att det blev en borgerlig seger, vi visste vad borgarna hade lovat att göra mot sjuka och arbetslösa: vi visste vad vi kunde vänta oss. Jag trodde att dom närmaste fyra åren skulle bestå av att peka på hur den borgliga politiken straffade den lilla människan. Jag trodde aldrig att jag skulle blir upprörd över att en borgerlig regering, en regering med ett parti som kallar sig Liberalerna i stiftade lagar som bryter mot allt vad liberal idétradition innebär. Jag är inte Liberal, men jag är tvingad att stå upp för det bättre alternativet.

De Rödgröna har ingen vilja att riva upp dessa lagar, FRA och IPRED, man är lika sugen på att gå i EUs och USAs ledband som Alliansen. Det enda partiet som idag är en möjlighet att vi får tillbaka integritet och rättssäkerhet 2010 är Piratpartiet. Ett svart block av frihetsälskare som sitter i mitten av riksdagen och säger ”Om ni inte återupprättar friheten så fäller vi regeringen.”

Jag får ofta höra att det inte är vidare demokratiskt när jag säger det, men den logiken håller inte. Enligt den logiken skulle vi inte ha tre sketna smårpartier i regering med storebror. Enligt den logiken skulle M och S bilda regering tillsammans. Det här är den politiska verklighet vi lever i, två block som leds av två partier som i princip vill samma saker.

Därför behövs piraterna i mitten för att röra om!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Nyår närmar sig – tänk på att skydda dig!”

 1. Lars Says:

  Lila. Inte svart.

 2. LILA Says:

  Har ofta hört liknelser mellan PIRATPARTIET o,sd,borgelig allians,rödgrön röra osv.osv..
  Faktum är att partiet ej är varken är blått eller rött,vi är LILA..

  Kollar man wikipedia är LILA en blandning mellan rött o blått.

  Således spelar det ingen roll vilket hörn man kommer ifrån,det spelar däremot roll vad man anser om FRA,IPRED o vidare odemokratiska lagar o beslut.

  Finns förnuv inget annat parti som värnar om allas integritet,tänker jag sosse kommer den stygge Bodström upp,, Tänker jag alliansen så ser jag häxan Ask..
  Vilket låter minst illa??

  Samma skrot o korn är det,aldrig har eu valet varit så viktigt.. Är ju därifrån mesta otyget kommer från..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: