Vem lyssnar på dig?

Snart träder då FRA-lagen 1.0 ikraft. Det verkar som att vissa fortfarande tror att det är den nya halvtimmeskompromissen som skall börja gälla men så är alltså inte fallet. Det man kompromissade om var ett lapptäcke som skulle läggas över FRA 1.0 senare. Fortfarande gäller alltså att allt du skickar ut på nätet kan snappas upp av FRA som enligt lag skall förstöra material som går mellan två svenska mottagare/sändare.

Detta har ju givetvis några problem. Servern som jag skriver det här på t.ex. skickas till en, troligen, amerikansk server. Så nu kan alltså FRA helt lagligt spana på vad jag skriver om. Detta går visserligen att läsa, men FRA ser det före dig och framförallt så ser dom det jag sparar som drafts på servern! Dessutom, när det sedan skickas tillbaka från servern till dig min kära läsare så kan då FRA återigen spara det med en liten notis att du tycker att det är intressant att läsa om FRA. Detta är alltså möjligt även om dom följer lagen, något som är svårt att veta…

Som om inte detta var nog så är det dessutom FRAs ansvar att ”tilldela hård- och mjukvarukrypto, svara för utbildning och stöd, fördela kryptonycklar och certifikat”, dvs du kan aldrig veta om din kommunikation med myndigheter, t.ex. datainspektionen, verkligen är krypterad eller om FRA sitter och avlyssnar eftersom dom har möjlighet att skapa en identisk nyckel och låtsas vara Datainspektionen vid alla tillfällen då du kommunicerar med dom. Detta gäller i förlängningen möjligen även riksdagsledamöter, då dom eftersom bör börja kryptera/signera sin e-mail också (något jag varit förvånad att det inte sker rutinmässigt redan idag).

FRA kan avlyssna varje mail du skickar, rad på msn du skriver, blogg du skriver… FRA är ett ohyggligt verktyg, i nästa regerings våld… och den efter den… Litar du på morgondagens regering? Om du inte kan säga ja på det med 100% säkerhet kan du inte heller tycka att FRA-lagen är en bra lag. Du kan inte veta vilken regering som sitter imorgon och då kan du heller inte stödja FRA-lagen!

Om du inte stödjer FRA-lagen finns det ett bra alternativ i EU och Riksdagsvalen som kommer: Bli Pirat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: