Sista dagen i frihet

Det här inlägget skulle ha skickats igår, ni får det idag istället…. Blev lite bråttom iväg! :)

Njut av dagen, den sista dagen. Våran sista dag i frihet innan fra-lagen kommer och äter upp demokrati och rättssäkerhet. Våra politiker, röda som blåa, har tappat kompassen och traskar vilse runt i ett land utan ideologi. Detta leder till att dom blinda röstar igenom lagar som EU säger åt dom eller än värre, lagar dom påstår att EU säger åt dom. Trots personval som enligt förespråkarna ska stärka det personliga mandatet så röstar dom medlemmar i folkpartiet och centerpartiet som var kritiska till lagen med partipiskan som ledsagare.

Det finns så mycket att säga om det som händer vid midnatt. Att skåla vid tolv-slaget ikväll blir svårt, för det är ett sorgens ögonblick för det land vi lever och verkar i. Ett land som inte bara effektivt raderar allt skydd för själasamtal, meddelandeskydd, samtal med psykolog… Så mycket försvinner bara för att våra politiker har tappat, om dom någonsin haft, fotfästet ideologiskt. Dom röstar inte ens populistisk, då större delen av befolkningen är mot lagar som FRA, IPRED, ACTA och datalagringsdirektivet… Lagar som tillsammans skapar ett samhälle som får det Orwellska samhället att framstå som ett shysst alternativ!

Min morgon blev inte ljusare av att läsa Scaber Nestor, men hans sätt att formulera sig överstiger vida mitt. Blogge skriver om hur alliansen driver en rent socialdemokratisk politik i många hänseenden.

Mitt val till EU-Parlamentet, Christian Engström, skriver om hur 2009 trots allt kan bli året då allting vände! Vi får mitt i allt elände inte glömma den kraft som bloggosfären har, den kraft som piratpartiet har och den vilja som finns hos folk att få ha sina kommunikationer i fred! Allt detta tillsammans gör att vi kan få mer och mer makt. En makt vi efter valet 2010 kan använda till att återskapa personlig integritet i det här landet. För med möjlighet att få ha hemligheter online såväl som i skrivt så får vi möjligheten till en fri kommunikation! Vi som stödjer piratpartiet kommer från både den röda och den blåa sidan. Jag själv är ett exempel på en socialist som bytt till en viktigare kamp och satmaran röstade blått senast, men har också bytt till en viktigare kamp.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment på “Sista dagen i frihet”

  1. Märtagreta Says:

    En fråga i vår familj just nu, har fildelningslagen slagit till än?
    Man får en oerhörd lust att skriva en massa mysko i sina sms och mail, det hela är så sjukt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: