Stackars Monique

Jag har äntligen förstått. Jag har missförstått Monique Wadsted så länge, men idag gick det äntligen upp för mig. Hon vill oss inget ont. Det är inte därför hon jagar oss pirater. Hon vill oss bara väl. Hon vill att vi fortfarande ska kunna uppskatta film och musik. Får man för mycket gratis så uppskattar man det ju inte till slut! Hon vill inte att det ska gå som med böcker. Vi har ju kunnat läsa böcker gratis på bibliotek i 150 år och kolla vart det har lett oss. Det finns ungar idag som vägrar att läsa böcker på skolan! Det är detta Monique vill rädda oss från. Hon vill inte att framtidens ungar ska vägra att se film och lyssna på musik.

Jag och Mirfak har idag sett Yles dokumentär ”The Pirate Bay – Stöld eller Revolution”, du hittar den självklart på The Pirate Bay!

Om du vill göra en insats för fri kultur och kunskap tycker jag att du ska bli bli pirat nu!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

3 kommentarer på “Stackars Monique”


 1. Svar: Haha! Ja du hade ju äran att få bo med detta uttryckslösa monster. Eller ära kanske är helt fel ord, men damn – jag saknar faktiskt boendet i Ösd!

  Och ang detta med att bli pirat – om man kan anse att nedladdningen/uppladdningen till en viss gräns är okey, men då den är gigantisk (dvs att man som person laddar upp/ner olidligt mycket) – vad gör man då?
  Hittills har jag bara stått och tittat på, men känner ändå för att agera på något sätt.

 2. berinder Says:

  Saknar också K37 något så enormt. Emma lättar dock hemlängtan väldigt mycket…

  Det finns ju framförallt två skiljegränser man kan dra, den mellan privatkopiering och kommersiell piratkopiering. Den gränsen drar t.ex. piratpartiet.

  Den andra möjliga skiljegränsen, att hitta nån form av laglig nivå blir ju ytterst svår att definiera. Är det när man laddar ner mer än man kan konsumera? Ska man bötfälla för det som är över den rimliga nivån? Hur definierar man faktiskt en sån nivå?

  Jag tror en sådan skiljegräns är omöjlig att dra.

 3. andreask Says:

  Monique Wasted heter hon väl iaf!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: