Fri laglig kultur

Igår gick internettrafiken ner med 30%, detta troligen som en direkt följd av två händelser. IPRED-lagen började gälla och The Pirate Bays Ipredator är ännu inte helt klar. Jag tror att vi inom kort kommer att se att trafiken är tillbaka på normala nivåer och att det återigen sprids kultur ute i Stugorna.

Det har frågats lite lätt ironiskt om försäljningen av kultur igår gick upp med 30% samtidigt. Jag saknade rapporter om hur Bokia blev stormat av ljudboksköpare, hur musikaffär efter musikaffär fick slut i lager pga att försäljningen ökade. Självklart inte, vi har visat gång på gång från piratsidan att det inte är som Pontén sa igår att en nedladdning är en stulen köpare.

Om du nu tillhör dom som gillar att lyssna på ljudböcker vill jag ge en liten rekommendation, strunta i GW och dom andra som vill tysta din röst. Lyssna inte på Jan Guillous böcker, varken köpta eller nedtankade. Vi vet ju att om ni lyssnar på han är det sannolikare att ni köper han och vi vill inte att någon författare som står bakom jakten på kulturspridarna skall få pengar. Lyssna istället på inlästa public domain-böcker, fri kultur för fria människor! Det här är alltså fans som läst in böcker som inte längre har copyright för att sprida kulturen, lagligt.

Om drygt två månader är det val till EU-parlamentet och Piratpartiet ställer upp. Ge Piratpartiet din röst den 7 Juni!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: