Om Demokrati

Christian Engström som är piratpartiets förstanamn i EU-valet om mindre än två månader har skrivit ett blogginlägg som är ett absolut måste att läsa. Han refererar till en bok jag skäms att säga att jag inte har läst, den ligger dock helt klart på listan. Den dyker upp i dom mest olika sammanhang. Nu har den alltså använts av Christian i en fundering kring demokrati. Jag har tidigare hört den användas av en av mina, dåvarande, chefer när han la upp sin marknadsföringstaktik.

Båda är människor som politiskt ligger väldigt långt ifrån författaren till boken. Boken är Guerrilla Warfare av Che Guevara. Själv har jag Guevara på väggen, men har inte läst boken. Jag lovar dock mig själv nu att köpa boken snarast!

En rolig sak med piratpartiet är att det attraherar folk från det som var båda sidorna i svensk politik. Liberaler och Socialister står helt plötsligt på samma sida, för demokratin! Lägger man bort dom små skiljaktigheter som är 1% hit eller dit i ekonomiska satsningar så är det nämligen där kampen står just nu. Ska vi ha samma demokratiska rättigheter på internet som vi har när vi inte sitter vid ett tangetbord. Det är för att jag tagit ställning i den frågan som Christian Engström kommer att få min röst om två månader!

Läs även andra bloggares åsikter om och .

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Om Demokrati”

  1. Fredrik L. Släkten.. Says:

    VA?? Ska du KÖPA boken? Strider inte det mot ditt tänk? :P

  2. berinder Says:

    Nej, varför skulle det göra det? Jag anser det inte vara fel att betala för ett exemplar av en bok. Jag kan tom tänka mig att betala för en kopia av ett exemplar av t.ex. en film.

    Jag är pirat. Alltså är jag för kultur! Eftersom det dessutom är bra att dela med sig så kan du få låna den av mig om du vill!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: