Piratgrillning och missad press

Det är inte varje dag man är med i tidningen, och det är framförallt inte varje dag man lyckas missa det! I senaste laget kanske men här är en månad gammal, väldigt kort, artikel om flygbladsutdelningen i samband med bildandet av Ung Pirat Skellefteå om jag minns rätt. Även denna artikel låter bli att visa mitt ansikte, men väl mitt hårsvall. Tydligen var mitt hår vackert innan jag klippte mig… ;)

I Torsdags var jag i Umeå och kampanjade med Umeå-pirater och Rick. Det var roligt att få lite ansikten till olika namn man pratar med på nätet, väldigt många av dom var det första gången jag pratade med afk. Rick var anledningen till att jag valde att åka dit, det var självklart roligt att få träffa och diskutera med grundaren och partiledaren själv. Det var intressant att höra honom diskutera med folk på torget också, det lugn han uppvisar när folk bara letar och letar efter argument som han inte har svar på är enormt.

Vi började dagen med att dela ut flygblad på torget i Umeå, fick lite tips om hur man delar ut. Trodde man kunde det efter att ha varit politiskt aktiv halva sitt liv men fick en helt annan effektivitet i utdelningen efter det. Ska försöka dela med mig av det när vi delar ut i Skellefteå senare idag. Samtidigt som oss var det ett konstevent på torget, dom simulerade en fågelflock genom att följa tre regler: Separation, Alignment och Cohesion. Som programmerare fann jag detta oerhört fascinerande och flockade lite själv, gratis deltagarkultur på torget… kan det bli mer pirat?

En lunch på Max gav tillfälle till att lära känna varanda mer och sedan bar det iväg ner till hamnmagasinet. Där blåstes det upp gummibåtar och sedan bar det av nedför Umeälven. Det sjöngs glatt från båten medans vi gled nedför älven med flaggorna i topp och det fildelades även mha bluetooth mellan båtarna. Första gången? Riktigt trevligt var det och solen sken…

Efteråt var det grillningsdags och uppslutningen var enorm. Jag tror vi var 25 pers iaf som firade att Piratpartiet i morgonens opinionsundersökning blivit sveriges tredje största parti inte bara i medlemsantal utan nu även i opinionen. Oerhört glädjande. Det diskuterades, skämtades, blåstes eld och åts gott länge och väl! En underbar tillställning där man fick tillfälle att lära känna många av Umepiraterna. Med på grillningen var inte mindre än tre st som kandiderar till EU-parlamentet.

När vi åkte hem hade vi en häftpistol och en bunte affisher med oss och då kan man ju inte bara åka upp för E4an, nej då, vi åkte via Vindeln och Burträsk och satte upp affisher på varje anslagstavla på vägen. Tror vi iaf satte upp 20 stycken på vägen upp och intressant nog fick vi redan dagen efteråt (igår) en ny medlem just från Burträsk. Slump eller inte, det är sånt som gör kampanjandet värt!

Det blev inte så mycket politik av detta inlägg, mer ett urdrag av vad som händer i dessa dagar för mig. Jag är oerhört pepp av hela valrörelsen och vill skicka iväg piratpartister på löpande band till Bryssel.

Nu tar vi hem det här, röst för röst.

Glöm inte att rösta, förtidsröstningslokalerna har öppet nu. Gå och lägg din röst redan idag!

Annonser
Explore posts in the same categories: livet, Politik

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Piratgrillning och missad press”

  1. Ernan Nixnor Says:

    Go go go Pirate Share.

    Keep the flag posted.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: