ACTA det demokratiska samtalet

Förlåt mig för försöket till göteborgsk humor.

Bloggosfären svämmer över av artiklar om ACTA. Mer korrekt är kanske att säga inlägg om processen kring ACTA. Det läcker små små bitar här och där och vi måste använda hela svärmen för att knyta ihop trådarna och se sambanden.

Det är en skam att Fredrik Reinfeldt inte har tagit tillfället i akt att som ordförande i världens största demokrati göra förhandlingarna om ACTA offentliga.

Mary frågar sig om dokumentet lämnas ut såhär för att någon tjänsteman vill visa på det orimliga. Det det handlar om är dock att någon begärt ut dokumentet ”i dom delar det är offentligt” vilket medför att dom måste stryka över allt hemligt. Fördelen är att vi får se hur långa dokumenten är och vi får eventuella diarie-nr, något som i det här fallet har använts för att verifiera dokument läckta på wikileaks!

Jag kandiderar för piratpartiet till riksdagen 2010. Bli pirat du också och kämpa för offentlighetsprincipen!

I vad som började som ett avtal för att förhindra piratkopiering av produkter för försäljning har senare övergått till att klumpa in filkopiering i icke-kommersiellt syfte. Det första är något som ingen försvarar, det andra nånting som en hel generation är uppväxt med. Är detta en generation som företagen vars produkter piratkopierars vill göra sig ovän med. Det är nu dom måste säga ifrån!

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: