IPRED förhindrar brottsutredningar

Det stod klart redan från början av IPRED-debatten att det gick för operatörer att inte behålla den informationen som IPRED tvingar dom att lämna ut. Det var tom så att man inte fick spara den informationen, vem som haft vilket ip vid ett givet tillfälle, om man inte behövde den av tekniska eller faktureringsskäl.

Men man behöll den ändå, för att kunna vara polisen behjälplig med brottsutredningar. Brott med offer, offer som förtjänar upprättelse.

Genom att göra en hel generation till förhärdade brottslingar så är inte operatörerna lika sugna på att hjälpa till med att utreda längre, så då följer man lagen och raderar all sådan här information.

Jakten på fildelare har alltså som effekt att, trumvirvel tack, brottslingar inte kan spåras.

Detta är det omvända barnporrargumentet, vilket borde vara ett fult debattknep men som är dagens verklighet. Den fruktansvärda och hemska barnporren som faktiskt finns på internet, om än inte i så stor skala som vissa gör gällande, blir svårare att hitta skaparna till pga den omänskliga jakten på fildelare. Ett brott som inte ens är stöld.

Om vi förändrar upphovsrättslagen så att icke-kommersiell fildelning är tillåten och i samma veva river upp IPRED-lagen så öppnar vi upp operatörers möjligheter att vara polisen behjälpliga igen, när vi inte har gör hela befolkningen till förhärdade brottslingar.

Piratpartiet stället upp i riksdagsvalet 2010. Gör som Anders Nordin, bli pirat du också!

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “IPRED förhindrar brottsutredningar”

  1. Sargoth Says:

    Åh, en länk.

    Jag är hedrad. <3


  2. […] Piratpartiet gav en blomma till AllTele för deras beslut att göra detta. Det finns dock en baksida med denna hantering av uppgifterna. Grova brottslingar som använder internet för att planera och genomföra sina dåd kan inte […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: