Kollektiv bestraffning

En av dom bisarrare bestraffningarna jag har sett för fildelning är när en stad stängs av från nätet pga fildelning. Någon har alltså fildelat på Coshoctons öppna trådlösa nätverk, tankat ner en film enligt uppgift, och för det tvingas staden att stänga ner sitt öppna wifi.

Uräkta mig men vafan? Har inte upphovsrättslobbyn fått lite för stor makt nu? Näe, dags att rädda internet. Mannen på bilden är som vanligt inte han som skriver bloggen.

Jag blir glad såna här gånger att det finns dom som med kreative metoder bekämpar upphovsrättsvansinnet. Att upphovsrättslobbyn hittar lika kreativa lösningar för att försöka stoppa fildelningen känns bara, fascinerande. Med tanke på hur tekniskt kunniga dom som ägnar sig åt att knäcka såna här skydd är så hjälper inte tekniska lösningar.

Skivbolagen kan uppenbarligen inte hantera materialet heller utan censurerar låtar innan dom läggs ut, jag undrar om Pulp blev tillfrågade först eller om deras moraliska upphovsrätt kränktes. Fast inte kan väl dom stora skivbolagen kränka lagar? Facit: Jo, dom har pengarna.

För att följa frontligen i kriget mellan upphovsrättsivrarna och upphovsrättsrivarna kan man kolla in på sidan som EFF nyss lanserade, Copyright watch.

Vad är det egentligen med den mystiska nya filmsajten? Någon som har något matnyttigt?

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: