Den vansinniga världen

HAX berättar inifrån EU-parlamentet hur demokratin går till där. Eller, det dom kallar demokrati.

Detta är en ren parodi på demokratiskt beslutsfattande. Ett sådant här förfarande hade till och med varit ovärdigt ett elevråd.

EU behöver en demokratisk uppstramning och jag har ingen aning om hur det skulle gå till! Winston lär ha sagt ”Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla andra.” och det är ett citat som jag tycker beskriver läget i Europa väl just nu.

Vi har ett ökande övervakningssamhälle, på det stora i EU med datalagringsdirektiv och i det lilla i Sverige med FRA-lag. Det är väl bara en tidsfråga tills vi har videokameror i vartenda hörn trots att det inte hjälper. Det behövs dock inte kameror för att övervaka oss konstant, kommer bilprovningen att kontrollera våra GPS-sändare om 8 år?

När vi ändå pratar om vansinnigheter. Nyligen blev The Pirate Bays logga registrerad som varumärke, trots att den är inarbetat och således skulle ha varit skyddad av varumärkeslagen. Å andra sidan så är inte amerikanska patentmyndigheter bättre när man låter Microsoft patentera en teknik som finns dokumenterad över 40 år bakåt i tiden.

Det är väldigt talande när kritik av censur blir censurerad på ett konvent arrangerat av FN om regleringar av Internet. Det handlade om att yttrande och informationsfriheter i Kina är hotade, men det är bara att konstatera att Kinas omänskliga orättigheter är på export.

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: