Informationspolitik – Ja till fildelning

Jag vill inte ha ett samhälle där Jan Guillou fildelas illegalt. Jag vill ha ett samhälle där det är lagligt att fildela. Jag vill dessutom ha ett samhälle där Jan Guillou inte tjänar lika mycket pengar att använda till antipiratpropaganda och när han fildelas så ökar hans inkomster mest sannolikt.

Jag vill ha en upphovsrätt som uppmuntrar skapandet av kultur, som ett första steg vill jag tillåta remix. Jag inser att definitioner här är svårt men någon som förstår och diskuterar det på en betydligt högre nivå än mig är Rasmus.

I England håller kampen mot piraterna på att ta skrämmande nya vägar runt rättssäkerhet. I kampen mot fildelare ska man kunna stifta nånting som enklast kan beskrivas som sekundära lagar, utan att parlamentet är inblandat. Ett bra sätt att jaga effektivt och ett skrämmande tecken i tiden.

I USA hittar intressegruppen på nya intressanta sätt att försöka censurera. Det är glädjande att se att dom skyldiga fick sparken från sina jobb som bibliotekarier. Bibliotekarier känns generellt piratvänliga då deras jobb är att maximera kulturspridning och vår man i Bryssel, Christian Engsröm, har skrivit läsvärt om en bibliotekaries syn på ”orphan works”.

Oscar Swartz, en annan av dessa otroligt smarta människor som rör sig i vår underbara svärm, ägnade en lunch åt att reformera upphovsrätten. Synd bara att dom glömde pennan.

Opassande binder ihop väven lite med olika Informationspolitiska frågeställningar.

Piratpartiet tar stark ställning för kunskapsmaximering, kulturmaximering och mot en repressiv upphovsrätt. Rösta på piratpartiet i riksdagsvalet 2010.

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Informationspolitik – Ja till fildelning”


 1. Kriget mot Irak,kriget mot Libanon,kriget mot Gaza,hot mot Syrien, Hot var mot Yasser Arafat, hot mot Abbas,Israels ockupation går vidare och bosättningar är USAs orättvis politik mot hela Mellanöstern för Israel och mot Palestina..Var är FN:s 28 resolutioner mot Israel ,USA??
  Spelet gäller arabvärldens område, Oljan, makt och pengar..
  Stoppa USA och Israel..USA måste börja med Israels kärnvapen först och förbjudna vapen,FN
  7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
  Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
  Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
  Jag frågar alla politiker :-
  1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
  2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
  3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
  4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??
  5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
  6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
  7- Vem kan stoppa Israel??
  Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
  Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
  Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.

 2. berinder Says:

  Jag förstår inte kopplingen till informationspolitik. Skaffa en egen blogg och sluta skriva irrelevanta kommentarer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: