Google säger 否

Google och ett stort antal andra företag har blivit utsatta för dataintrång. Målet för dataintrången har varit mailkonton som oliktänkande i kina har använt. Google har sedan tidigare sagt att dom kommer att monitorera vad som händer i kina och den senaste tidens aggressioner mot meningsmotståndare och deras förakt av mänskliga rättigheter har drivit upp temperaturen.

Då kom det som fick bägaren att rinna över, ett dataintrång riktat mot google och ca 20 andra stora företag i syfte att lägga beslag på mailkonton. Information som de enligt google verkar ha läckt i väldigt liten utsträckning. Rykten säger att det mer specifikt var riktat mot deras versionshanteringssystem.

Kinas regim har inte pekats ut uttryckligen, men google pekar finger åt dom i sin blogg. Att kinas regim försöker få reda på vilka som har kritiserat staten är en skrämmande utveckling.

Denna aggression riktad mot google kombinerat med att kinas censurering blev uppmärksammad i samband med att Bono tog upp den i fildelningsfrågan leder till att google kräver att få erbjuda ofiltrerad sökning i Kina.

Det finns två utfall av detta, antingen ökar informationsfriheten i Kina och landet snabbar på sin resa mot mänskliga rättigheter eller så lämnar google landet vilket vore ett steg bakåt.

Google har utstått kritik för att dom har erbjudit censurerad sökning i Kina, man visar nu att man inte är beredd att göra det mer. Förhoppningsvis kommer detta att leda utvecklingen framåt!

Google tar ställning för mänskliga rättigheter, för yttrandefrihet och mot Kinas censur. Det är värden som jag som piratpartist ställer mig bakom!

Läs även andra bloggares åsikter om , , och .

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Google säger 否”


  1. […] Berinder sammanfattar vad Google säger. […]


  2. […] Kanske kan företag som Google spela en roll här. Om de vill och om de har stake nog att ha hjärtat på det rätta […]


  3. […] har skrivits mycket om Google idag, och draget att hota Kina att stänga sin tjänst om inte… […]

  4. Moses Says:

    Support Google


  5. […] har kokat en hel del på senaste. Google vs Kina nyheten plockades snabbt upp av pirater, berinder samlade ihop länkar vid dagens slut. Själv hade jag blviit tvingad i säng […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: