Patentens brister

Mitt problem med patent är inte det faktum att dom strider mot äganderätten. Det är inte heller nån socialistisk tanke bakom det, då socialismen säger att staten de facto har patent på produktionsmedlen. Mitt problem med patenten är att dom inte fungerar!

När Monsanto utnyttjar sina patent till att trakassera småbönder så är det inte bara ett ondskefullt företag som utrotar småföretagare. Det är ett i grunden bristande patentsystem som drabbar småföretagare.

Småföretagare har inte möjligheten att skaffa den portfölj av patent som krävs för att skydda sig i patenttvister. Min pappa är starkare än din pappa har bland företagen blivit min patentportfölj är större än din patentportfölj.

Apple tog nyligen patent på något som funnits i en 20 års tid, Detta medför nu att telefoner som har den aktuella tekniken, multi-touch, inte kan säljas med den funktionen påslagen i USA. Däremot kommer vi att kunna få ta del av detta i EU, då patentet tydligen inte gäller här.

Detta exempel visar på att patent drabbar konsumenter också, då dessa blir utan en väldigt trevlig funktion på en telefon om dom inte vill ha exakt rätt telefon och är amerikan.

Piratpartiet vill reformera patentsystemet. Därför kandiderar jag i piratpartiets primärval. Har du inte röstat och är medlem tycker jag du ska göra det nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , och .

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Patentens brister”

 1. infallsvinkel Says:

  Piratpartiet vill inte reformera patentsystemet.

  Piratpartiet vill avskaffa patentsystemet.

  Se min åsikt: http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/08/20/piratpartiets-haveri-i-patentfragan/

 2. Tor M Says:

  Att ta upp absurda amerikanska patent kan vara bra för att kunna staka ut en politisk kurs som går i en annan riktning, men steget därifrån till att helt avskaffa patenträtten är faktiskt längre än att det räcker med några exempel på absurda patent för att motivera det.

 3. berinder Says:

  Jag vill också att vi ska ändra ställningstagandet till en reformering i det korta perspektivet. Däremot kan vi möjligen ha kvar det ideologiska beslutet att vilja avskaffa det.

  Dagspolitik är att ta små steg för att nå det ideologiska samhället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: