Italien vill kräva licens för videobloggar

Berlusconi vill kräva en uppladdarlicens för att man ska få ladda upp rörliga bilder på internet. Berlusconis regim gör nånting som är populärt i Europa just nu, att påstå att det är ett EU-direktiv som tvingar fram åtgärden. Sverige gjorde samma sak när dom överdrev kraven på IPRED-direktivet. Här verkar det dock inte finnas något direktiv över huvud taget!

Den italienska regimen vill alltså införa licens för att man ska få ladda upp rörlig bild på internet, något som effektivt skulle döda videobloggandet på youtube och bambuser. Jag tror dock inte att risken här är att dom hoppar på modebloggare direkt, utan ser det som en möjlighet att komma åt kritiker.

Berlusconi och media
Berlusconis makt över det italienska medialandskapet är redan starkt och genom att förhindra kritik på internet skulle hans totala makt över italien bli ännu starkare. Utvecklingen i Italien går från yttrandefrihet mot ett samhälle med censur och propagandamonopol. När västvärlden pratar om att närma sig kina menar man tydligen bokstavligt att gå mot den kinesiska modellen.

Piratpartiet finns redan i EU-parlamentet. Den 19 september är det dags att ta steget in i Riksdagen. Piratpartiet behöver dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och .

Annonser
Explore posts in the same categories: Politik

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Italien vill kräva licens för videobloggar”

  1. Beelzebjörn Says:

    Berlusconi är en sådan där människa som får mig att tvivla på mänskligheten…

    Hade han varit en parodisk figur i en film eller bok, hade jag tyckt att han var lite för långsökt. Framför allt hade parodin brustit på att en sådan karaktär ALDRIG skulle ha en chans i ett demokratiskt val…


  2. […] more at Boing Boing, IDG News (in Swedish), Berinder (in Swedish). Possibly related posts: (automatically generated)BERLUSCONI’S NUCLEAR MALTA?On […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: